Voorbereidingstijd

-

Bereidingstijd

145 minuten

Moeilijkheid

Eenvoudig

Aantal porties

4 personen

Aantal views

43 views

Je maakt deze koekjes in een handomdraai. Lekker bij een borrelplankje of gewoon als tussendoortje

Ingrediƫnten

  • 50 gram Parmezaanse kaas geraspt

  • 70 gram boter

  • 40 gram olijfolie

  • 1/4 theelepel zout

  • 1 ei

  • 185 gram bloem

  • 1/4 theelepel kerriepoeder

  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn

  • 1 theelepel gedroogde tijm

  • grof zeezout

De bereiding

  • 1
    Klop de boter, de olie de Parmezaanse kaas en het ei romig.
  • 2
    Voeg er de kruiden en het zout aan toe en roer goed door. Roer dan kort de bloem erdoor.
  • 3
    Neem het deeg uit de kom en maak er 2 worsten van. Dat gaat het makkelijkste door 2 stukken huishoudfolie te nemen, het deeg er in een worstvorm op te leggen en dan de folie op te rollen. Draai de uiteinden goed strak aan en leg minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  • 4
    Haal de folie van het deeg en snijd er dunne plakjes van met een dikte van ongeveer 1 cm.
  • 5
    Leg de plakjes op bakpapier op een bakplaat.
  • 6
    Strooi er wat grof zeezout en gedroogde tijm over en druk lichtjes aan.
  • 7
    Bak de hartige koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Laat ze op de plaat afkoelen.

Share this recipe with your friends and family

  • Gepubliceerd op: 27 August 2025

About the Author: RoelvandeMortel

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo.

Recently added