Voorbereidingstijd
-
Bereidingstijd
145 minuten
Moeilijkheid
Eenvoudig
Aantal porties
4 personen
Aantal views
42 views
Je maakt deze koekjes in een handomdraai. Lekker bij een borrelplankje of gewoon als tussendoortje
Ingrediƫnten
50 gram Parmezaanse kaas geraspt
70 gram boter
40 gram olijfolie
1/4 theelepel zout
1 ei
185 gram bloem
1/4 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1 theelepel gedroogde tijm
grof zeezout
De bereiding
- 1Klop de boter, de olie de Parmezaanse kaas en het ei romig.
- 2Voeg er de kruiden en het zout aan toe en roer goed door. Roer dan kort de bloem erdoor.
- 3Neem het deeg uit de kom en maak er 2 worsten van. Dat gaat het makkelijkste door 2 stukken huishoudfolie te nemen, het deeg er in een worstvorm op te leggen en dan de folie op te rollen. Draai de uiteinden goed strak aan en leg minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
- 4Haal de folie van het deeg en snijd er dunne plakjes van met een dikte van ongeveer 1 cm.
- 5Leg de plakjes op bakpapier op een bakplaat.
- 6Strooi er wat grof zeezout en gedroogde tijm over en druk lichtjes aan.
- 7Bak de hartige koekjes 15 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden. Laat ze op de plaat afkoelen.

